Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Hüseyin Özbilgin'in Türkiye Koordinatörü Olduğu BlackSea4Fish Projesi İki Yıllık Süre İçinde 45 Faaliyet Gerçekleştirdi


Karadeniz’de yürütülen BlackSea4Fish Projesi’nin 2022-2023 dönemine ait gerçekleştirilen faaliyetleri açıklandı. Projenin Türkiye Koordinatörü Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Özbilgin, bu iki yıllık dönemde toplamda 45 faaliyet gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Prof. Dr. Özbilgin’in üç yıldır koordinatörlüğünü yürüttüğü proje; Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü'ne (FAO) bağlı Akdeniz Genel Balıkçılık Komisyonu (GFCM) tarafından hayata geçirilmişti. Deniz kaynaklarının yönetilmesi açısından önem taşıyan projeyle, balıkçılığın biyolojik, ekolojik, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirliği hedefleniyor.

Bu kapsamda iki yıllık dönemdeki faaliyetler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Hüseyin Özbilgin, “Bölgesel uzmanlığı ve teknik kapasiteyi artırmak için üç veri hazırlama toplantısı, 11 teknik toplantı, dört teknik çalıştay ve eğitim, üç denizde bilimsel araştırma seferi, bir çevrim içi sunum serisi, yedi paydaş toplantısı, üç anket çalışması, iki hedef dışı av azaltma seferi ve  sosyoekonomik araştırma, dört yerel ekolojik bilgi (LEK) anketi, üç bilinçlendirme kampanyası, bir bilimsel veri tabanı oluşturulması ve bir teknik belge faaliyetleri olmak üzere toplam 45 faaliyet gerçekleştirdik.” dedi. 

COVİD-19 salgını nedeniyle yavaşlayan projenin 2022 yılının başından itibaren uluslararası düzeyde kademeli olarak yeniden başlatıldığını söyleyen Prof. Dr. Özbilgin, özellikle 2022-2023 yılında balıkçılık yönetimine verilen tavsiyelerin geliştirilmesi için araştırma seferleri, öncelikli türlerin stok hesaplamaları, anketler ve kapasite geliştirme faaliyetlerine ağırlık verdiklerini ifade etti.

Projenin 2022-2023 aktiviteleri kitabı ve ilgili etkinliklerinin raporlarına ulaşmak için tıklayınız!

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü





  • 2024-02-21 13:53:19
  • 1757